De geur van hun populaire döner kebab en shoarmaschotels komt ons smakelijk tegemoet wanneer Adana binnenlopen. Daar maken we kennis met Henedi Orun, de mede-eigenaar van Adana.
Hoe ben je zo met Adana begonnen?
“Ik ben samen met mijn zoon eigenaar van Adana. We hebben in het verleden meerdere zaken gehad, allemaal in het centrum van Enschede. Daarna kregen we de mogelijkheid om deze zaak over te nemen van de oud-eigenaar. Dat kwam per toeval op ons pad. We hebben toen de stap gezet en sindsdien zijn we onderdeel van Winkelcentrum Enschede Zuid.
Inmiddels is het alweer 19 jaar later, de tijd vliegt! We hebben in de afgelopen jaren nog gewisseld van locatie binnen het winkelcentrum. Zo zaten we eerder in een veel kleiner pand, waarna zijn we verhuisd zijn naar deze locatie. Dit pand is bijna het dubbele qua oppervlakte en voor ons een mooie stap vooruit.”
“We runnen dit met de hele familie, dat maakt het extra speciaal.”
Wat is jouw favoriete moment van de dag?
“Ik heb twee zonen, drie dochters en een vrouw en die helpen allemaal een handje mee. Een echt familiebedrijf dus! Van 18:00 tot 20:00 uur is het spitsuur. Die drukte vind ik heerlijk. Zeker omdat je het met de hele familie samen doet, maakt het altijd extra speciaal. Dan doe je het echt met elkaar.”
Wat is het favoriete product van één van jouw Noabers?
“Ik kom veel bij de Lidl en de Aldi, dat zijn mijn favoriete supermarkten.”
“We staan bekend om ons lamsgehakt, dat is erg populair.”
Wat moeten mensen écht proberen bij Adana?
We werpen een blik op de menukaart en zien dat er voor ieder wat wils te bestellen is: van döner kebab, tot aan lamachun en van pizza’s tot aan kapsalon. “Wat je moet proberen bij ons? Je kunt beter vragen: wat niet?”, lacht Henedi. “We staan bekend om ons lamsgehakt, dat is erg populair”.